Kategorier
Hverdagen med handicap

Foreningens Trygge Rammer (6)

August og september tog lidt et par sving ind imellem for Det Usynlige.

Sangen her repræsentere godt, dét at blive hørt og/eller have en dårlig periode.

D. 14 aug.

-Afholdte LEV Århus det årlige byrådsmøde på rådhuspladsen – kaldet ‘Pølsemøde’ – og snakken gik vidt og bredt mellem foreningerne, borgerne, og rådmændene.

Det Usynlige deltog også, men blev ikke hørt i lige så høj grad som sidst, til gengæld støtter vi LEV Århus, når det kommer til bedre botilbud i Århus Kommune.

Århus Festuge

I (d.02) September afholdte Det Usynlige sit første arrangement ud af huset.

Vi havde ifm. Århus Festuge, arrangeret en festugevandring, som startede med en havnerundfart på Slæbebåden Jakob, da vi kom i land, fortsatte vi igennem Vestergade til Street Coffée og tog en times pause, inden vi fortsatte til Folkestedet, hvor Det Usynlige havde planlagt en korkoncert, det viste sig dog, at deltagerne mere var friske på en lang gåtur, så vi gik ud til De Tre Broer og tilbage til Vestergade, hvor vi spiste på Yamas – en græsk restaurant- til kl. 19.00 hvor arrangementet lukkede.

Den Handicappolitiske Rammeaftale

Danske Handicaporganisationer Århus afholdte også temadag d.03 sep. med fokus på ‘Den handicappolitiske rammeaftale’ v. landsformand Thorkild.

Mødet handlede i store træk om, hvor Danske Handicaporganisationer som landsorganisation, har fokus lige nu, som er: botilbud, mobilitet, og tilgængelighed.

STU Bofællesskab og netværk

Hvis man følger godt med for tiden, tyder noget heldigvis på, at det går den rigtige vej for bofællesskaberne.

Det Usynlige har haft besøg af en repræsentant fra Filadelfia – som er ved, at starte et nyt STU-bofællesskab op i Horsens – med det formål, at de unge skal blive bedre til, at netværke socialt, og gennemfører en STU (Special Tilrettelagt Ungdomsuddannelse)

OBS:Vi har dog ikke fået et interview med vedkommende endnu, men måske får vi det til næste gang.

Retssikkerhed

D. 10 sep. var der temadag i Horsens om retssikkerhed arrangeret af Danske Handicaporganisationer – Skanderborg, Horsens, Odder, Hedensted – .

Her kunne vi blive klogere på Ankestyrelsens arbejde ift. klagesager og retssager.

Der er lavet meget statistik om,hvem der klager og ikke klager, men jeg påpegede et område som ikke er med:

“Hvor stor er procentdelen af dem som ikke klager, men som egentlig gerne ville klage, hvis de vidste det ikke gik ud over det kommunale samarbejde i fremtiden og nutiden???” – Citat: Rasmus

Det kunne Ankestyrelsen ikke svare på, men de kunne godt se min pointe.

“Som udgangspunkt opfordre de fleste kommuner faktisk til, at man klager, hvis man ikke er tilfreds med behandlingen” – citat Repræsentant fra Ankestyrelsen

Det var et godt møde, og jeg lærte noget mere om klagesager.

Afslutning

Budskabet fra Ankestyrelsen og Det Usynlige må derfor være i denne omgang:

“Klag! Hvis du føler dig uretfærdigt behandlet, og mangler du hjælp? – Så spørg gerne din forening du er medlem ved, måske kan de vejlede dig”

Tak for ordet

//Rasmus – Det Usynlige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.