Sindets dag 2023
I år havde vi ifm. Sindets dag fokus på : Børn & Unges mentale sundhed.
14 foreninger stod sammen om arbejdet, og Det Usynlige stod for lydteknikken til en debat og et foredrag.
Det var en fantastisk dag, selv om vi alle havde travlt med, at præstere på kryds og på tværs.
Selv, går jeg rigtig meget op i, at levere varen 100%, så jeg gik ind imellem frem og tilbage for, at fornemme lydkvaliteten, – og imødekomme scenefolkets behov – og dermed levere den bedste lyd.
På samme måde, gør jeg mit ypperste for, at oplyse folk om, hvad Det Usynlige er, sådan en dag.
Det syntes jeg selv kan være lidt angstprovokerende.
60 års fødselsdag
Måske kender du denne lyd: “Tale, tale, tale, tale!”
I mange år har jeg gået med drømmen om, at stille mig frem og give min familie nogle ord med på vejen.
Ønsket kom første gang til min mellemste lillebrors konfirmation, hvor at jeg var ked af, ikke at have forberedt noget, med de oplevelser vi havde med os på daværende tidspunkt.
Tre år efter tog jeg revanche og dermed mit første skridt, ved at skrive en sang til min yngste lillebror, og et par ord inden sangen.
I år blev det så min første tale for alvor, rettet mod min far, i anledning af hans 60 års fødselsdag. – og den blev rost til skyerne af alle!
For ti år siden ville jeg egentlig også have holdt tale for ham, men der havde jeg ikke modet, så i stedet skrev jeg et personligt kort til ham, hvor han kunne læse, hvor meget han betyder for mig – ligesom med talen.
Havde jeg præstationsangst? Ja, bare lidt 🙂
Musik
Dét at skrive musik, fremfører musik, og indspille musik.
Det er også noget mange kan genkende ift. præstationsangst.
Dét, at skal lægge mange mentale kræfter i koncentrationen, for at vokalen bliver perfekt, instrumenterne ‘spiller’ , og være kritisk, så man ikke bare går med det første, som om det er det bedste.
Dét er noget mange andre også genkender
Det gælder også udenfor musikken, f.eks ligesom nu:
“Når jeg sidder og skriver dette blogindlæg, så mærker jeg næsten hele tiden, at min hjerne kommer på overarbejde, fordi den gennemtænker mulige formuleringer, som kan gøre det nemmere, at forstå for dig som læseren.
Derudover mærker jeg, at jeg bliver kritisk overfor mit arbejde, og derfor får jeg tit et par andre til, at give lidt konstruktiv feedback på mit arbejde.“
//Rasmus Svold
Men det kunne ligeså godt være ifm. at holde oplæg.
Frivilligledelse
Mange kender til det, at være til jobsamtale – selv jeg – men jeg må indrømme, at når man for første gang skal sidde på lederens side af bordet til en jobsamtale, så kan det lige pludselig virke mærkeligt for en selv.
Den frivillige jobsamtale gik fint nok, men set med en leders øjne, ved jeg ikke om jeg er tilfreds med min egen indsats, for mine tidligere ledere har altid været skarpe på, hvad de vil have ud af samtalen, og det var jeg måske ikke i ligeså høj grad.
Men det siger jo også noget om, at jeg har været bange for, ikke at kunne levere varen, akkurat som nævnt tidligere, og af samme grund tager jeg imod alle former for kurser, der kan gøre mig stærkere og mere rustet som ny leder.
Den røde tråd
Så for at opsummere, må budskabet her være:
Lev livet, giv dig selv udfordringer på vejen. – og husk at tage ved lære af dine fejl, så du kan blive endnu stærkere.
//Rasmus – stifter